dinsdag 21 oktober 2008

Ding 10 Delicious

Ik ben naar de site gegaan van Delicious en heb me aangemeld. Daarna is het gelukt enkele sites op mijn dilicious te zetten. Om een "button"te maken voor Bookmarking kostte me meer tijd en een hoop verwarring. Maar door uitproberen, steeds weer opnieuw is het me toch gelukt.
Achteraf vrij simpel(geloof ik). Eerst kijk je of er in de menubalk de koppelingenfunctie is aangevinkt.Dan de helpfunctie van delicous gebruiken. Vraag 2 : How do I install the bookmarking buttons into my browser again?Link"Browser button for saving bookmarks"
Link "Bookmarklet for any browser" Internet Explorer (manuel) *2 Right click "bookmarkt on delicious" Aan mijn favorieten toevoegen. In de map koppelingen plaatsen.
Link op mijn blog plaatsen gaat ook via de helpfunctie. ( code kopieren en in bericht plaatsen)
Ik zou deze link alleen nog graag aan de rechterkant van mijn blog willen plaatsen. Dit kan vast wel, maar hoe?

Website toevoegen

Delicious Bookmark this on Delicious

zondag 19 oktober 2008

Ding 9 Over web 2.0

Een Weblog is op vele manieren te gebruiken. Prive zie ik dit nog niet gebeuren. (Ga liever met iemand kletsen/bijpraten onder het genot van een kop koffie)

RSS feeds lijkt me wel handig, alleen dat je deze via netvibes moet bekijken vind ik niet echt logisch, zal vast nog wel op een andere manier kunnen!! Ik zag nl. dat iemand deze ook rechtstreeks op zijn weblog had geplaatst, maar dit moet ik nog uitproberen. Is me nog niet helemaal duidelijk hoe de meest efficiente manier van de RSS feeds werkt.

Het werken met Flickr vind ik leuk, maar vergt ontzettend veel tijd. (Te) veel mogelijkheden. Het online foto's bewerken en diaseries maken etc. vind ik ook interessant. Hopelijk gun ik me hier de aankomende weken wat meer tijd voor.

Nu eerst met Ding 10 verder.